Eltefrie rundstykker

👯 8 posjoner ⏳ 12-20 timer

Lag en rundstykkedeig før du legger deg, lag ferske rundstykker til frokost!

Denne oppskriften pleier jeg å doble og fryse raskt etter avkjøling. Oppskriften egner seg godt på hyttetur. Ha de tørre ingrediensene i en boks, bortsett fra saltet. Jeg er redd for at saltet skal ødelegge gjæren, salt og vann blander du i på hytta.

Oppskriften

  • Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen, og bland det godt sammen.
  • Tilsett vannet og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Pass på at melet er blandet godt med væsken.
  • Deigen skal være litt klissete, men skal ikke flyte utover.
  • Ha på plastfolie over bakebollen, og la deigen heve i romtemperatur over natten, ca. 10-20 timer.
  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Ta ut en litt klissete deig på et lett melet underlag. Del deigen i 8 like store biter.
  • Rull rundstykkene runde, ja det er klissete.
  • Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir. Og stek i ca 20-25 minutter.
  • Avkjøl på rist.

Ingredienser

Tips

Pensle rundstykkene med litt vann og dryss over ekstra frø før steking.

Hvem har vi stalket?

Trine Sandberg