Grillspyd med tilbehør

👯 4 posjoner ⏳ 3 timer

Grill soyamarinert biffkjøtt og rødløk på spyd. Servere med digg tilbehør.

Her er det flere ting som kan preppes i god tid i forveien. For eksempel chilimajones og vinaigretten.

Oppskriften

    Grillspyd

  • Skjær kjøttet i jevne biter. Salte det lett.
  • Rør sammen honning, soyasaus, revet ingefær, revet hvitløk og sriracha-saus.
  • Ha marinaden i en brødpose, legg kjøttbitene sammen med marinaden og marinèr så lenge du har tid. Helst et døgn, minst 30 minutter.
  • Rens rødløk og kutt i grove biter. Tre kjøtt og løk på grillspyd.
  • Bruker du trepinner, husk å bløtlegge i en halvtimes tid.
  • Pensle spydene med litt olje og grill dem over høy varme i et par minutter på hver side.

    Perfekt sidesalat

  • Vask salaten godt, og tørk i en salatslynge eller håndkle. Ha den i en stor bolle.
  • Finhakk sjalottløk og ha den i en liten bolle. Bland sammen med eddik, honning, sennep, sennepsfrø, revet sitronskall(pass på så du ikke tar med det hvite i skallet, dette smaker bittert) og sitronsaft.
  • Hell olivenolje i en tynn stråle over blandingen mens du pisker. Tilsett det varme vannet. Nå sitter du igjen med en dressing med litt tykkelse.
  • Finhakk ansjosen og visp den inn i dressingen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  • Hell dressingen over salaten.

    Chilimajones

  • Rens hvitløk og grovhakk den, legg den og alle ingredienser i en avlang beholder. Se majones-oppskrift for fremgangsmetode. Smak til med kvernet pepper.

Ingredienser

Grillspyd

Chilimajones

Perfekt sidesalat

Brød på grillen

Parmesankrem

Tips

Husk å legg kjøttet i marinade i god tid i forveien. Da får smaken satt seg godt i kjøttet. Vi pleier å marinere dagen før, men det er ikke krise hvis du skal grille i dag. Start med marinaden og la kjøttet ligge i minst 30 minutter. Dette er en god blanding av folk vi stalker. Som for eksempel Lise Finckenhagen, Terje Ommundsen og Julies matblogg.

Hvem har vi stalket?

Pete og Cecilie