Potetlomper

👯 12 posjoner ⏳ 40 min
Grillpølsesesongen er i gang. Hva med å lage egne lomper? Det er veldig enkelt og imponerende med hjemmelaget lomper, også smaker det fantastisk!
Hvis vi har kokte poteter til overs lager vi lomper av dem, kanskje det er noen andre rester etter middag du kan ha i dem? Eller bruk de til grillpølsene.
Oppskriften
- Kok potetene med skallet på, skrell de etterpå.
- Mos potetene med en stapper eller for hånd i en stor bolle, ikke bruk mikser. Bland inn salt.
- Ha i hvetemel og rugmel. Ikke bruk mer mel enn nødvendig. Lompene blir harde med for mye mel.
- Del opp i 12-14 emner, og kjevle dem ut til runde lomper, ca. 20 cm i diameter.
- Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Vi pleier å steke til det begynner å ryke, deretter snu.
- Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle slik at de holder seg myke.
Ingredienser





