Limoncello
Hva med å lage din egen sitronlikør med amalfisitroner i vinter og dermed ha velkomstdrinken klar til 17.mai? Du kommer ikke til å angre.
Amalfisitronen er i sesong i januar og februar. Vi finner dem på Meny, som regel. Hjemmelaget limoncello smaker så mye bedre og friskere enn kjøpt på polet, så her er det bare å produsere! Vår plan er å bruke den til limoncello spritz til 17. mai. Denne oppskriften blir til 1.5 liter limoncello.
Oppskriften
- Ta frem en bolle med vann og en grønnsaksskrubb. Skyll og skrubb sitronene rene og tørk de godt med papir eller rent håndkle.
Prepp
- Skjær av det ytterste laget av skallet til sitronene med en egnet skreller, har du ingenting annet for hånd bruk en ostehøvel. Husk det hvite i skallet skal ikke med, det smaker bittert.
- Legg skallet i et norgesglass eller noe annet med lokk. Hell over spriten og sett på lokket. Sett glasset i et mørkt skap og la stå i 7 dager. Snu og vend på glasset hver dag.
- Kok opp vann og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Avkjøl.
Limoncello
- Ta frem en sil og en bolle. Sil spriten i bolla. Tilsett den avkjølte sukkerlaken. Her kan man smake seg frem til hvor mye sukkerlake man ønsker. Men denne oppskriften skal være good. Rør godt.
- Ha Limoncello i flasker og oppbevar i kjøleskap i ca 7 dager før servering.
Ingredienser
Limoncello
Utstyr
Tips
Eksperimenter med ulik sprit for litt ulike styrker og smaker. For eksempel gin eller vodka. Bruk sitronsafta til å koke det inn med sukker, så du får lemonade. Eller lag sitronkrem eller sitronterte.
Hvem har vi stalket?
gladkokken






