Limoncello sour

👯 1 posjoner ⏳ noen dager, deretter veldig kjapt

Hjemmelaget limoncello + fancy sitronsirup (Oleo Saccharum) = en syrlig, solgul drink som smaker som ferie på glass.

Når livet gir deg sitroner, lager du ikke bare limonade – du lager limoncello og Himkoks oppskrift på Oleo Saccharum(sukkerlake med sterk sitronsmak). Denne friske og syrlige godbiten er som en italiensk sommer på glass, med akkurat passe mye solskinn, sukker og sæss. Hjemmelaget limoncello og sirup gir drinken et løft som får butikkversjoner til å smake som gamle sokker. Skål for denne skummende og friske drinken som er farlig lett å like!

Oppskriften

    Oloi Saccharum

  • Vei opp ett kilo sukker. Ha i en boks med lokk. Skrell skallet av tre sitroner, pass på at du ikke tar med det hvite i skallet, det er bittert. Ha sitronskallet i sukkeret - sørg for at sukkeret dekker skallet. La stå i romtemperatur i to døgn.
  • Etter to døgn. Kok opp vann, avkjøl litt. Tilsett varmt vann i sukkeret og rør til sukkeret er helt oppløst. Sil av og ha sirupen i sterile glass. Holdbar i ca 14 dager.

    Et glass Limoncello sour

  • Mål opp alle ingredienser og ha det i en shaker. Dryshake - shake en runde uten is først.
  • Shake på is - ha i et par isbiter og rist noen runder til.
  • Dobbeltsil - hell med silen som følger med en shaker, hell over i enda en sil og over i et pent glass.

Ingredienser

Oloi Saccharum Sitron

Et glass limoncello sour

Tips

Denne drinken er en pimpa versjon av fredagsdrinken til instragram-kontoen Plate it up. Oleo Saccharum kan også lages av for eksempel appelsin eller lime.

Hvem har vi stalket?

Plate it up og Himkok